Diskuse

A co budeme dělat, až Putin za dva dny na Ukrajinu vlítne?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prostě Schwarzenbergova mládež vytáhne na pomoc Ukrajině. Už se těším na ten skoro nekonečný zástup.;-D

0 0
možnosti

V63i77t 44O51t51a56h41a82l

8. 5. 2014 19:22

Propaganda v mediích bude vždy černobílá. Záleží na tom ze které strany Dněpru se budeme dívat.

Ukrajina je umělý stát stejně jako bývala Jugoslávie.  Před rokem 1917 neexistovala, ale byla součástí několika států (Zejména Ruska, Osmanské říše, Polskolitevského  království.  Jako samostatný stát vznikla v roce 1917, proto aby 1919 byla  včleněna jako jedna z repoblik do Sovětského svazu. Východ Ukrajiny se od západu liší ještě výrazně víc než se lišilo Česko/Slovensko nebo Srbsko/Chorvatsko. 

Pan John má v řadě věcech dost objektivní náhled na současnou situaci.  Válka o Ukrajinu už skončila. Alternativa jednotného umělého státu je čím dál méně pravděpodobná, mnohem pravděpodobnější je vývoj jako v Jugoslávii, tedy rozpad a následné přerozdělení sféry vlivu (případně ruská anexe území východně od Dněpru, které k Rusku dlouhodobě patřilo).  

Jak píše p. John, šance na přežití Ukrajiny jako státu ve formě například federace typu našeho Československa s každým zabitým klesá. 

Nakonec to je jako vždy a v každé válce, poraženými jsou ne ti papaláši co ji rozpoutali, ale prostí občané.

1 0
možnosti
Foto

O25t33a 23B41l37a29ž52e76k

7. 5. 2014 23:27

"Bruselu šlo o získání Ukrajiny..."... Jak chladně technokratické. A co Ukrajinci ? Ti lidé na Majdanu šli od počátku sami a spontánně demonstrovat - a posléze i umírat - za členství v EU... Nesmějme se sarkasticky tomu, že je to snad naivní a příliš důvěřující v lepší příští. EU a my každý bychom měli ocenit tuto touhu (budiž - civilněji "přání") patřit k Evropě. Nerelativizujme vše tvrzením, že "obě strany mají svou pravdu" a že "pravda je někde uprostřed" mezi tvrzeními těchto dvou stran sporu.

1 2
možnosti

V25i72t 37O87t28a32h37a16l

8. 5. 2014 19:39

Víte, lidé šli opravdu na Majdanu demonstrovat, ta demonstrace měla hodně daleko do pokojného mávání vlaječkami EU a demonstranti na Majdanu projevovali názor části ukrajinské populace. 

Stejné demonstrace se nyní odehrávají na východní Ukrajině za přesně opačným účelem. 

Násilí páchané ii ze strany demonstrantů na Majdanu naše a další media hájily jako "nezpochybnitelné právo na vyjádření názoru atd.", poskytovala se jim zdravotní péče, podpora různého typu ze strany EU a obecně "západní kolony".

Tedy přesně totéž, co dělá "východní kolona"  nyní ve východní části Ukrajiny. Ono tam opravdu spousta obyčejných lidí "ty kyjevské nácky" nechce, 

Kde je pravda?  Já bych neřekl uprostřed, ale úplně mimo tyto dva tábory. 

Ukrajina je další ekonomicko strategická sféra vlivu. O lidi, Ukrajince, nejde ani Báťuškovi  Putinovi, ani Koncilu Kapitalistů z Bruselu,  ani  Univerzální Světové Armádě USA.  Kdo dostane toto území do své sféry vlivu, získá kontrolu nad nerostným bohatstvím, které je v zchudlé a bankrotující Ukrajině levné a není malé. Dále získá odbytiště pro své výrobky, které si těmito surovinami nechá zaplatit. Samozřejmě je třeba "svou spřátelenou Ukrajinu" také vyzbrojit proti tomu druhému nepříteli. (zbraněmi, které jsou zastaralé a hnijí nám ve skladech - opět za suroviny zbídačené země). ¨ Je ekonomická krize. Západ i Východ se prostě vrhá na vytunelovanou mršinu a každý volí své tradiční metody. Rusko řinčí zbraněmi, EU cinká penízky, ale obě strany jdou po levných surovinách a novém odbytišti pro výrobky.

2 0
možnosti
Foto

I87v29a23n 24M71a20r80e91k

7. 5. 2014 19:06

No tak p.John,dva dny jsou dávno v tahu takže co tam máte ještě  ? ! ? ! 8-o Rv ? ? ?

0 0
možnosti

Rád bych se zeptal p. Johna jako novináře, jak byl/je manipulován vládou (EU)? Tvrdí, že západní tisk není svobodný a píše, tak jak požaduje vládnoucí moc. On sám v roli politika také ovlivňoval média? Jak?

2 2
možnosti

Média ovládají skuteční vládci a ti je řídí stejně jako politiky. Tedy svými penězi.

0 0
možnosti

Z57d78e41n50a 38K63o32č42í

5. 5. 2014 21:22

2 dny uplynuly a ono nic !!;-D

2 1
možnosti

;-D To byla řečnická otázka...

0 0
možnosti

Je realita že lidé Janukovyč byl v mládí odsouzen za krádeže a snad i za  znásilnění ??? Je realita, že před první revolucí byly prezidentské volby zmanipulované ??? Je realita, že tehdejšího prezidentského kandidáta chtěl někdo otrávit dioxinem ??? Je realita, že většina pobaltských národů, které měly zkušenosti s Ruskem, jsou dnes v EU a v NATO, neb tam chtějí být ??? Je realita, že bývalou premiérku Ukrajiny zavřeli hned jak se její někdejší politický protivník dostal do prezidentského úřadu ??? Je realita, že se Ukrajina vrátila k ústavě (zřejmě standardní) z roku 2004 ??? Je realita, že vy sám raději žijete ve svobodě a demokracii....??? Pokud ano, potom  by pro vás neměl být problém poznat, koho se zastat a na jakou stranu se postavit.  Pokud i přesto všechno máte problémy "s realitou" , pak vám zřejmě není pomoci....Rv

3 3
možnosti

Chybí Vám tam hodnocení současných kyjevských vládců. Myslím tím jejich kriminální minulost !!!

2 0
možnosti

Pane Johne - máte  věk  do Bruselu. Tam se dá i odskočit, zařídít jiný potřebný kšefty, jak dělají  Vaši předchůdci. Nějak jste zapomněl, že jste horoval proti různým vyžírkům a zbytečnosti. Ale kdo by nešel si oddáchnout za  statisíce do Bruselu. Takže jste radši zapomněl, co jste pronášel. Ono totiž je to tak profláklý, že už se v tom jden utápí.....

2 2
možnosti

Co budeme dělat? H....o!! A vy tady zase budete žvanit. Koukám, že bývalí politici si tady léčí mindráky. V parlamentu, ve vládě jste udělali prd a tady teď chcete být chytří. Bežte do p.....!

3 0
možnosti

???jsem si myslel, že ten parlament byl zvolen demokraticky a že to uznalo i Rusko.. A teď vidím, že parlament je najednou nedemokratický a jedná proti zákoně a ústavně ??

0 0
možnosti