Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LF

Souhlasím... a jsem rád, že jsem si poopravil pohled na Vás, který byl chybný...

8 3
možnosti
MK

Který po opravě zůstal NEPOUŽITELNÝ!!

0 6
možnosti
JS

Jinými slovy jak říkám od počátku - místo EU keců po vpádu "domoobrany" na Krym, tam měly seskákat jednotky NATO a USA, turecká flotila měla zablokovat Sevastopol a byl by klid. A Putinovi oznámit, že o bezpečí jeho občanů se tam tyto jednotky postarají a pokud tam nějakým nedopatřením má nějaké vojáky, tak by je měl stáhnout, páč legitimní pozvání dostalo jen NATO a USA a proto každej, kdo bude mít v ruce kvér a nebude mít uniformy Ukrajiny, NATO a USA půjde přinejlepším sedět.

Medvěd rozumí jen tomu, když ho obklíči smečka nasratých vlků. Když okolo budou chodit ovce, jen ho to pobídne ukousnout si něco znovu, hned co zas dostane hlad.

14 13
možnosti
VN

Víte , ono to není až tak jednoduché. Zahraniční politika je záležitost nesmírně složitá.. Co by udělal ruský medvěd v tomto případě ? Potopil turecké lodě ? Co by udělalo NATO jako odvetu ? Poslalo konvenční raketu na ruské území ? Co by poté udělalo Rusko ? Poslalo jadernou raketu na Aljašku ?

Něco jiného je realizovat výsadek do nějaké země třetího světa , která je každému ukradená a něco jiného do země , která patří do zájmového vlivu velké říše ....

Dle mého názoru v tomto sporu rozhodne to , jak se k celému problému postaví Čína. Pokud se dá na stranu Ruska , je Krym definitivně ztracen a medvěd získá chuť na další území ... pokud se Čína přidá na stranu civilizovaného světa ...dostane se Rusko tam , kde již bylo do rozpadu SSSR.

2 4
možnosti
PV

Já si myslím, že Rusko a kdokoliv jiný, by pro svoje cíle nemělo používat zbraně. Normální lidé chtějí žít v míru. Demokratičtější a vyspělejší je rozhodně umožnit národům, lidem vyjádřit svobodně svoji vůli bez násilí -a to se na Majdanu nedělo, svobodná vúle nebyla vyslyšena a byla násilím potlačena. Velký bratr toho surově využil.

3 9
možnosti
VN

Já si myslím , že všechny události , které "postihly" Ukrajinu za posledních x měsíců byly právě Ruskem vyvolány..

3 7
možnosti
VN

Je s podivem jak bývalí zapálení komunisté , milovníci SSSR....po listopadu obrovští demokraté a nemilovníci Ruska (když to nebylo in) ....se v poslední době stávají opět vášnivými milovníky Ruska , že pane Johne ?

6 4
možnosti
JM

Radku Johne, vstal jsi z mrtvých. Ano Ruský medvěd opět žije a má sílu. Má sílu vzdorovat říši ZLA která ze svého doupěte v Izraeli řídí i politiku USA prostřednictvím všech židovských bankéřů a majitelů Nadnárodních společností. Ruský medvěd na samitu G8 v Rejkjaviku jasně řekl, já s Vámi nejdu proti svému lidu jak to činili Gorbačov a Jelczin. A chci jen připomenouit situaci ve které se nacházíme i my  :

1. Stále platí Jaltská smlouva z r. 1944-žádný z jejich signatářů ji nevypověděl.

2. Německo je stále ještě ve válečném stavu s mocnostmi 2.sv.války- nebyla s ním podepsána Mírová smlouva, vyjma části bývalé NDR kde ji jednostranně podepsal SSSR.

3. Německo podle mezinárodního práva není státem- nemá ústavu - a přesto jsou mu poskytovány všechny výhody včetně členství v OSN . Ptám se jak je to možné? Není OSN náhodou prodlouženou rukou říše ZLA?  A mohli bychom se ptát dále. Najdeme my, Češi, Moravané a Slezané dost odvahy postavit se skutečné říši ZLA? ČSR,ŠSR a nyní ČR je stále největším podporovatelem a přítelem té říše. V čím asi zájmu? Plíšek;-O

2 10
možnosti
AZ

Samozřejmě že tam patří i OSN vždyť posvěcení vzniku Izraele byla jedna z prvních věcí kterou udělal

0 0
možnosti
MK

Teď jsem si všiml, že jste pořád ve straně a kandidujete do Bruselu. To jsem tu nejspíš plýtval svým časem. A nejspíš i pro Vás to bude jen zahlcení diskuse. Klidně mé příspěvky smažte, budete-li z jakéhokoliv důvodu chtít.

P.s: Tu poučku jsem nikdy neslyšel, ale myslím, že je mylná. První a jedinou obětí války je prostý člověk. Pravda je hodnota prázdná. Jedinou hodnotou, jíž stojí za to chránit, je náš ŽIVOT+zdravíV

2 0
možnosti
MK

Jediným nepopiratelným faktem v celé této odporné hře je, že jako vždycky vyhrají mocnáři a obětí bude lid, Ukrajinci, Rusové, Češi,... Vy i já... Dobrou noc a Vám dobré ráno přeje člověk, který stále věří a ač to tak asi nevypadá je i optimistou, byť je to čím dál těžší. Jsem chlap a unesu to!:-) Je mi jasný, že ženský jsou mnohem větší chlapi než myV

1 0
možnosti
MK

Váš text, jakýsi pohled nebo jak ty řádky nazvat, je mi o dost bližší než pohled a chování našich současných politiků, ale upřímně, to jsme to dopracovali, to jsme to dopadli. 

Kdyby by mi kdokoliv v listopadu 89 řekl, a to mi bylo 11, že v roce 2014 se většina lidí bude strachovat o práci a tím i o existenci, že sanitka ke mně přijede o 5-10 minut dýl než tehdy, že na lidském životě prakticky nebude záležet, že v podstatě jedinou a nejvyšší hodnotou bude nahromaděný majetek, že vysoké školy, věda, vývoj, atd. zde budou pro plnění cílů mocenských (korporátních, politických,.,.) elit, navíc v´dnešním měřítku, a lidé samý primitiv, a  jeden hajzl vedl druhého, že atmosféře bude vládnout strach, cílem mladých bude mít (jedno jakou) práci případně peníze a moc, že nebudou chtít sami "něco" dokázat, nějak být společnosti prospěšní, že se za rok bude už 70. rok Bojovat za Mír, tak jak to vnímám a jak se to dnes děje, tak bych ho i v těch 11 letech (a to myslím naprosto vážně) považoval za maximálně pomateného a  nejspíš bych se mu hlasitě a dlouho smál.

Pane Johne, jestli to dokážete, navažte na svou dobrou práci, na své, byť mnohdy idealistické, hodnoty. 'Jakoby mít ideály bylo cokoliv sprostého.) Možná se vytratíte z velkého světa, ale já si Vás, pane Radku Johne, budu vážit. Což není motivace, spíš impuls...

5 3
možnosti
MK

Dobrý den pane Johne,

píšete o kořenech současných problémů na Ukrajině, také jaká je a jaká kdy byla korupce v Rusku, atd.. 

Dlouhá léta (dokud jsem televizi nevyhodil) jsem vás vídal na obrazovce "naší" (rozuměj v ČR) televize, z čehož se domnívám, že jste působil (alespoň posledních 25 let) cca 100 km jižně od Nového Boru. A´t se podívám na mapu z jakékoliv strany i úhlu, ať vezmu do ruky jakoukoliv mapu, na všech je toto území označováno Česká republika, konkrétně se zde nachází její hlavní město - Praha.

Působil jste v médiích, dokonce i ve vysoké politice, a měl jste tak přístup k informacím jako málokdo.

Domnívám se, že jste tak mohl poznat a trochu i ovlivnit fungování společnosti od Aše k Jablůnkovu a byl byste proto, i díky vaší profesi, při zachování kritického myšlení, vhodným adeptem pro popis fungování české společnosti, přijmu-li fakt, že je to vůbec možné (při velikosti území a množství lidí na něm žijících).

Mrzí mne, že jste se zařadil do stáda současných rádoby žurnalistů, přijal jejich, seriózní novinařinu, drancující praktiky a jal se psát o Ukrajině a Rusku, navíc v historickém kontextu, bez relevantní možnosti ověřit si svá tvrzení i čísla "na vlastní oči", a prezentovat jakýsi váš názor, který se opírá o zprostředkované informace, jako nezpochybnitelná fakt, za nimiž si můžete bez obav a pevně stát. Z mého pohledu tím nejvíc škodíte sám sobě. Rovněž tím dáváte v šanc svou předchozí (já se domnívám, že kvalitní) práci. Pane Johne, Ukrajina neřkuli Rusko jsou obrovské země se skoro 200 000 000 lidí.  Jistě si vzpomenete na Nagano a Staroměstské náměstí. Píšete o 2 zemích, jejichž obyvatelé by zaplnili více než 1 000 takových náměstí. Dokonce si je dovolujete (nevím jakým "právem") paušalizovat, tabulkovat a škatulkovat a dokonce hovořit o kořenech jejich problémů. Ano, dnes je to moderní, svoboda slova ještě jakž takž je. Ale, Radku, tohle není žurnalistika (a uměl jste ji dělat) natož poctivá a seriózní. Za to dám hlavu na špalek!

2 1
možnosti

Zhruba jsem to prolétl - vidím to velmi podobně, "většinový Rus" - to je problém. Bohužel individualit typu např. Tarkovského bylo a je v Rusko jako šafránu. Ovšem k závěru mám poněkud výhrady - "Bruselští amatéři" - určitě, jednání EU by mohlo být koordinovanější, rychlejší atd., ale stejně jsou možné jen "kosmetické" nesouhlasy, přeci jen v současné době by si EU bez ruského plynu a ropy těžko mohla vyskakovat. A domnívám se, že mnoho těch "amatérů" si to uvědomuje, takže v tomto případě si myslím, že je kritika vedoucích činitelů EU ne moc oprávěná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7928x
Český publicista, moderátor, spisovatel, scenárista a čestný předseda strany Věci veřejné. Kandiduji do Bruselu proto, abych zastavil eurotunely - zvláště pak překotné přijetí eura. Sledujte: www.facebook.com/radekjohn.cz

Seznam rubrik