Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PetrNovák

6. 5. 2010 13:07
subjektivní reportáž ?

Stěžovat si na subjektivitu, manipulaci a neprofesionalitu reportáže a v tomtéž textu připomenout pořad "Na vlastní oči" je z mého pohledu poněkud paradoxní. Osobně jsem se tímto pořadem setkal jednou jako součást expertního týmu, který měl posoudit kolísání magnetického pole v Jihlavském podzemí. Naše dvoudenní seriózní práce přišla naprosto vniveč. Autoři pořadu (i když v tomto případě šlo o pana Motla) záměrně použili pouze to co se jim hodilo a ignorovali závěrečnou zprávu tak, že ve vysílání byly výsledky více než překroucené (významný lokální zdroj poruch magnetického pole jakým je trolejbus byl ignorován a jeho účinky přisouzeny vlivu paranormálních sil). Možná jsem jen měl smůlu a narazil na "zfušovaný" díl, možná ne. Možná pan John měl smůlu a narazil na "zfušovanou" reportáž, možná ne.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

7. 5. 2010 13:03
Re: subjektivní reportáž ?

Věřím tomu, že jako redaktor Novy a jejího pořadu se John naučil velmi dobře manipulovat s fakty, tu se na něco dá důraz a tamle to se vypustí a najednou je výsledek úplně jiný.

Nevím, že se pozastavuje na tím, že napsala že přijel z Karviné, když on přijel z Opavy. To je tak strašně důležité pro vše ostatní? Vždyť je to úplně jedno odkud přijel.

0 0
možnosti
TA

Tom Atom

6. 5. 2010 11:48
Bohužel, idnes dosáhla dalšího historického milníku

dnes už MFD nejsou polobulvár, teď už jsou vzorovým bulvárem. Dříve to bývaly moje oblíbené noviny, ale tak cca před 8 lety začal rapidní pokles kvality tohoto periodika. Nejhorší situace je právě u redaktorů z domácí a zahraniční politiky. U těch prvních mi vadí jejich neobjektivnost a předpojatost, u těch druhých to jsou často žalostné znalosti. Je příznačné, že jeden z vašich nejlepších redaktorů, pan Verecký, o politice snad nikdy nepsal. Čest jeho památce.

0 0
možnosti
P

papaya

6. 5. 2010 8:50
ale tak já vcelku chápu, že prskáte

mě by se to taky nelíbilo. V podstatě se nedá dělat vůbec nic, ať už přišla nafintěná slečinka anebo by přišla bába nad hrobem a pak poskytla tisku své dojmy.... má to výpovědní hodnotu asi jako - jedna paní povídala - taková pavlačová úroveň na vlastní woči :-)) ... a když to jednomu ubírá na popularitě, tak se kope kolem sebe, že ? :-)

0 0
možnosti
TJ

shyrker

2. 7. 2010 9:07
Re: ale tak já vcelku chápu, že prskáte

R^R^

0 0
možnosti
KM

kleo

6. 5. 2010 7:35
Pan John má v tomto případě možná pravdu,

ale divím se, že člověk jeho "morálních " kvalit může psát něco podobného. Po tom, jak se zachoval k vlastní ženě by měl držet pusinku a nikoho nekritizovat. Rv

0 0
možnosti
LO

permanent

6. 5. 2010 16:40
Re: Pan John má v tomto případě možná pravdu,

Posuzujete morální kvalitu člověka podle nevěry ??? V tom případě je skoro celej náš národ amorální. nebo mi ukažte jedince, kterej nikdy v životě, podotýkám NIKDY, neudělal něco špatnýho. Tím spíš, že p.Johna za to kritizujou, se nedivím, že se brání a přirozeně bojí jakýhokoliv nařčení, že byl viděn s pěknou dívkou tam a tam a jak se k sobě hezky měli. Ludmila Odarčenková Rv:-/

0 0
možnosti
DS

DanSed

5. 5. 2010 14:18
Dopis od redaktora, ve kterém přiznává subjektivitu

Dobrý den, pane ...,  

Dovoluji si zareagovat na Váš mail. Adresoval jste jej sice naší spolupracovnici Lucii Laštíkové, nicméně na tématu jsme se podíleli oba, takže odpovídám já. Celá reportáž byla takovým testem, jak se politici vypořádají se situaci, kdy jsou konfrontováni s problémem jednoho jediného člověka, který je nota bene chce volit. Každý z lídrů se s tím vyrovnal po svém. Já Vám neupírám právo myslet si, že v testu obstál nejlépe Radek John. Určitě je to věc pohledu. Nicméně Lucie Laštíková, která na všech pěti mítincích šla za lídrem strany, mohla srovnávat a reakce pana Johna ji přišla jako nejméně příjemná, nebo chcete-li nejméne profesionální. To vyplyne právě z toho srovnání s ostatními, z ničeho jiného. Ano, reportáž byla silně subjektivní, což u takového žánru je nutná podmínka.A samozřejmě je možné, že jiný autor by celou věc viděl jinak. Každopádně Vám děkuji za Váš názor a zachovejte nám přízeň.

Přeju příjemný den.

Jiří Kubík,

Zástupce šéfredaktora MF DNES

0 0
možnosti
JB

Jack B

5. 5. 2010 14:33
Re: Dopis od redaktora, ve kterém přiznává subjektivitu

Nezlobte se na mě pane zástupce šéfredaktora, ale Vaše odpověď mi přijde dost mimo. Vaše volavka si mohla uvědomit, jakým způsobem s Radkem Johnem zachází bulvár. Je proto vcelku logické, že John s ní jednal odměřeně, zvláště za situace kdy k němu přišla nastrojená a s růží v ruce. Každý soudný člověk si řekne, že tady něco nehraje a dává si pozor. Hodnota takové "průzkumu" je nulová!

0 0
možnosti
X

xs123

5. 5. 2010 13:39
Proč už ji zase urážíte?

Stěžovala si na arogantní chování a už je to tu zas: sebestředná slečna, atd. Co kdybyste se povznesl nad nějaký článek v MF dnes? Mám obavy, že vy pravicové politice uděláte jenom medvědí službu.

0 0
možnosti
B

bamburák

5. 5. 2010 14:14
Re: Proč už ji zase urážíte?

Četl jste ten článek? Stěžovala si na arogantní chování a John jí objasnil, proč jednal jak jednal. Osobně bych klidně volil ještě ostřejší slova. Seriózní média by dle mého názoru neměla takovéto články pouštět do tisku!

0 0
možnosti
JN

Jules navždy

5. 5. 2010 13:01
Bylo by od MFD fér, kdyby tuto odpověď také otiskly

Ale je jasné, že slečna "novinářka" by si to za rámeček nedala a její kariéru to asi taky zrovna nenastartuje. I když... u těch vysloužilých lídrů měla docela úspěch a videa mladice-stařec jsou teď populární:-P

0 0
možnosti
B

bamburák

5. 5. 2010 13:00
.

Zcela souhlasím, pane Johne. Ta mladá slečna hledala senzaci a když jí nenašla, tak si jí prostě vymyslela!

0 0
možnosti
A

Altera

5. 5. 2010 11:12
Novodobý Kocáb

John je jako nový Kocáb. Ten taky, když představoval tatrmana na jevišti, bylo to zábavné a vhodné, když to samé začal dělat v polityce, byloto k pláči. John se snaží stejnou věc zreplikovat na vlastní VOČI.

0 0
možnosti
JB

Jack B

5. 5. 2010 12:39
Re: Novodobý Kocáb

Mezi Johnem a Kocábem je jeden podstaný rozdíl a to sice ten, že John má důvěru občanů a je momentálně nejpopulárnějším politikem v zemi. Můj hlas máR^

0 0
možnosti
LU

pidla

5. 5. 2010 10:59
Není to mnoho povyku pro nic?

0 0
možnosti
VH

cvlad

6. 5. 2010 16:34
Re: Není to mnoho povyku pro nic?

taky si myslím to samé

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7928x
Český publicista, moderátor, spisovatel, scenárista a čestný předseda strany Věci veřejné. Kandiduji do Bruselu proto, abych zastavil eurotunely - zvláště pak překotné přijetí eura. Sledujte: www.facebook.com/radekjohn.cz

Seznam rubrik