Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený pane Johne, evidence existuje, copak nevíte? Výpis z karty řidiče vždy putuje k řízení před příslušný orgán. Zde selhávají jen a pouze soudy. Copak může člověk mít 11 zákazů řízení? Pokud je přistižen při porušení, tak je sazba až 3 roky. Takže ano při prvním porušení souhlasím s trestem s podmínečným odkladem, ale jak je možné že soud i při druhém provinění dá zase podmínku? Tady selhává soud a případně státní zástupce, že s touto výší trestu spokojí. Je to jen o lidech a ne o nějakém registru. Při dopravní kontrole + KO vždy policisté kontrolují databázi karty řidiče, kterou mají a to stačí.

Jinak chápu Váš blog - volby do Europarlamentu se blíží;-)

2 0
možnosti

Ten neschopný šašek, co když dělal ministra, nekoupil policajtům ani zastavovací pásy s hřebíky.:-/

4 2
možnosti

Nevím, co všichni řeší s tím registrem přestupků. Další z populistických návrhů současného ministra vnitra. Pokud je totiž dnes spolehlivě zjištěno a roztroubeno do světa, že viník nehody měl 11 zákazů řízení, tak ty zákazy musí být někde evidovány a policie k nim má přístup již dnes. Takže další "registr" není potřeba.

Ale jak to, že nebyl obviněn z trestného činu "maření výkonu úředního rozhodnutí" již po druhém, třetím porušení uloženého zákazu řízení? Zvláště, když jistě už dříve jezdil pod vlivem drog...

Nebo to bylo a je tak, že dokud se nic nestane, tak se policie do těch záznamů ani nepodívá, policie nebo radnice prostě napíše do spisu další "zářez" v podobě formálního zákazu, a jinak nic neřeší? A to jindy buzeruje za pseudopřestupky daleko bezvýznamnější a formálnější (lékárničky, zapomenuté doklady atd.)

Policie se na to prostě vykašlala, neřešila to, i když o těch předchozích zákazech věděla, a rozhoupala se teprve tehdy, když musela policajtíčkům zemřít pod koly toho feťáka jejich kolegyně. Je sice hezké, že na zemřelou kolegyni pořádají sbírku, ale jestli ono to nebude tím, že je z následků toho laxního přístupu trochu hryzlo svědomí...

4 1
možnosti

J55a38n 92P55a42v51e31l

5. 5. 2014 21:35

1) Přemýšlím kdo je větší odpad, jestli ten kdo jí zabil a nebo ten, kdo z její smrti mediálně těží. Ten první při tom alespoň chladně nekalkuloval.

2) Smrt nebyla heroická. Byla smutná, ale ne heroická.

3 0
možnosti

máte pravdu, přes půlku článku je výčet aktivit pana Johna, když mu zlí soudruzi jeho vynález překazili - jinak to pan John pochopitelně ani náhodou nevymyslel

3 0
možnosti
Foto

"Ten zfetovaný grázl, co zabil policistku" - volby se blíží, Radek tlačí :-)

7 3
možnosti

Nehoraznost toto. Člověk, který ani o sobě pořádně neví, zabije policistku. A ještě rodině vezme člena. Divím se, že už dávno neseděl. ;-O Pokud mu nezatnou tipec teď, tak nikdy. Když porušil zákaz jednou (ne to 11x), jde vidět, že na zákony zvysoka kakánkuje.

5 0
možnosti
Foto

Nemohu s vámi souhlasit.

Ani sebevětší bič nezajistí nulovou kriminalitu.

4 6
možnosti

A kdo tady mluví o nulové kriminalitě, proboha? 8-o

0 0
možnosti

Hned po první jízdě bez řidičáku měl jít za katr!

1 0
možnosti
Foto

11 x porušit zákaz řízení není přestupek, ale TRESTNÝ ČIN JIŽ DNES, takže to, že ten hajzl ještě nesedí a nezabavili mu všechna ta auta se kterými to spáchal nepřičítejme zákonům, ale SOUDCŮM a orgánům činným v trestním řízení vůbec.

14 0
možnosti
Foto

Bravo, jen mi do takového plánu nepasuje nízký trest pro pana Janouška. Pravda, byl to jeho oficiální první střet se zákonem, ale on osobně neudělal vůbec nic, aby zabránil případné smrti ženy kterou svým vozem porazil. Dokonce se snažil z místa nehody ujet - a byl také pod vlivem návykové látky. Takže podle mě je jeho skutek na stejné úrovni jako toho zmetka z Brandýsa. Dostal tři roky. Podle tohoto mustru by ten z Brandýsa měl dostat pět let - což je samozřejmě zhovadilost...

3 2
možnosti

teď nevím, ona umřela?

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS