Diskuse

Lež, sprostá lež, statistika, zpravodajství o Ukrajině

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Keby médiá informovali objektívne a bez vopred naplánovanej účelovosti, ľudia by si nemuseli vytvárať alternatívne proruské názory. Oficiálna propaganda funguje na časť populácie, zvyšok populácie ale prakticky tlačí do proruských postojov. Ak si občan totiž uvedomí, že západné médiá neinformujú objektívne, je nútený hľadať informácie inde. A odtiaľ je len krôčik chytiť sa udičku proruskej propagandy.

Vidím to tak, že česká spoločnosť je ešte "nespracovaná" a schopná vytvárať si názory odlišné od tých oficiálnych. Ale v záujme "vyváženosti" je asi potrebné vyjadrovať proruské názory silnejšie než by bolo vhodné. Inak by sa propagandistická lodička mohla definitívne prevrátiť na protiruské videnie sveta. Alebo inak - čím silnejšia je prozápadná propagadna, tým silnejšie musia zaznievať aj proruské hlasy...

Navyše nevidím najmenší dôvod, prečo by sme si sami mali z Ruska robiť nepriateľa. Keď vášne opadnú, nepriateľská nálada zostane, ale tí silní - Američania, Nemci a Rusi - sa pobratajú a všetko bude zase ok. Ale nám nepriateľstvo s Ruskom zostane. A to šikovne využijú americké a nemecké firmy. Je to presne ako pliesť sa do sporu 2 ľudí - napr. manželov. Hrozí veľké nebezpečenstvo, že oni si medzi sebou spor urovnajú, ale nepriateľstvo voči tomu, kto sa v dobrej viere do sporu zamotal, zostane.

1 0
možnosti
LS

Přemýšlím, jestli článek je lež, sprostá lež, statistika nebo zpravodajství o Ukrajině :)

0 0
možnosti
Foto

J36a49k48u18b 31J57a75h92l

10. 4. 2014 16:50

Přesně jak to John říká -. zpravodajství o Ukrajině je zmanipulované a ukazuje absolutní politickou závislost našich médií

2 1
možnosti
AK

Jasně, přesně ten Radek John, kterému lidé dříve věřili, ale nakonec se dozvídáme, že prý podváděl ženu, roky podnikal s firmou ORA PRINT mafiána Janouška, má vazby a kontakty na estébáckou rodinu Morozů, o dalších podivných spádech ani nemluvě.:-/

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/rejstrik-firem/DO-26208806-ora-print/

http://zpravy.tiscali.cz/moroz-odejde-z-vnitra-planuje-praci-pro-johna-78158

1 0
možnosti
MP

U článků se snažím nemyslet na to, kdo je napsal, ale spíše na to, co je v nich napsáno. Zde tedy za text karma, protože je jasné, že naše média dlouhodobě úmyslně neinformují o Ukrajině objektivně.

7 0
možnosti
Foto

A o čem tedy naše média informují objektivně?

Pravdivost dané informace se nejlépe pozná podle toho, kteří komentátoři na ni tak či onak reagují. Což platí i o autorech blogů.

Tak např. pan J.P. je jasný. Pokud napíše, že tráva je zelená a já vidím, že je, letím k očaři.

1 0
možnosti
DS

Zajímavá by byla diskuse, napsal-li by tento článek Schvanzergerg ;-D

2 0
možnosti
PK

P73a72v78e15l 42K53u41l41a

10. 4. 2014 17:16

Mohla byste mi nějak přiblížit, jak jste tento příspěvek myslela ?8-o

0 0
možnosti
Foto

Výborně vystižena podstata věci, že když dva dělají totéž, není to totéž.

Pokud prozápadní demonstranti zapalují a vraždí policisty a za pomoci představitelů EU a USA svrhnou legálně zvolenou vládu a prezidenta, tak je to spravedlivý boj za demokratické hodnoty, ale pokud daleko mírněji protestují proruští demonstranti, tak jsou to zločinci a vlastizrádci, kteří chtějí vyvolat občanskou válku.

A naše média jsou pouze protiruská a protiputinovská propaganda, nic jiného se od nich nedozvíme. A cenzura jako za komunistů. Jiný názor než protiruský se do ČT1 a ČT24 nedostane.

Nečekal jsem, že se něčeho takového po roce 1989 dožiji.

Za článek karma R^

11 3
možnosti
JF

Vyplakal jsi se, anonymní prosťáčku?;-)

2 2
možnosti
JN

Já z "českých" médií zaznamenal, že ti co svrhli Janukoviče a chtějí do EU jsou poklidní utlačovaní demonstranti a ti co nechtějí do EU jsou radikálové, extrémisté, separatisté .....placeni Putinem ...;-D

Jinak ti pravicový a konzervativní lidé na Ukrajině chtějí spíše k Putinovi než neomarxistické EU ......

0 0
možnosti
BP

Já vnímam problémy v Ukrajině jako velice blízké naši republice. Vždyť to není zase tak daleko a problémy mají dlouhé nohy a rozšiřují se velice rychle. Přesto je dobré, že ty nové nebo objektivnější informace (alespoň jiné, než podává ČT a česká mediální správa) poskytuje aspoň někdo z těch známějších osobností a hlavně osobností v politice, protože jak to tak vypadá, většina ostatních řeší spíše kraviny, než pro náš stát podstatně věci. Fandím panu Johnovi a jeho dobrým postřehům.

6 3
možnosti
JV

J26i65ř89í 45V21o19l64k65a

10. 4. 2014 14:39

Vlastně nevím, co tím bylo řečeno. To, že kdysi pracoval v čt, jaksi zapomněl. I on má vinu na děsné úrovně zpravodajství. Opět je osvícenej. Sám nevím, ze zpráv to není zřejmé, co si o o situaci na Ukrajině myslet. Tendenční zprávy. Je to výbušná situace, nemá cenu přikládat. Pokud se autor dostane do Evrpského parlamentu, který jsem mimochodem nikdy nepotřeboval, na blbiny stačí náš, tak je mi smutno.Ale to je jedno, bude kafrat.

1 3
možnosti
Foto

Kafrat? Přemýšlejte prosím. To že byl v ČT neznamenalo, že to mohl nějak razantně ovlivnit! Jak asi? Uplatit geneárlního ředitele TV? To těžko, ten je uplácen ještě vyššími místy... dále: Jediný osvícený? A ze zpráv jste nic nevyčetl? Hele, řeknu to tak, České spravodajství, to je jedna velká žumpa. Z Radkového blogu a příspěvků na Facebooku vím, že nesleduje jen české spravodajství (a mezi námi, české spravodajství prostě jen leze do zadku USA a EU... stejně vlastně, jako drtivá většina politiků, nebo majitelů médií), proto se k nám neustále dostává jen jeden pohled na Ukrajinu a nikoli ucelený obraz. Ten si vytvoříte pouze tehdy, podíváte-li se i na jiná spravodajství, nejen česká, ale např. i Ruská, americká, anglická apod. Po shlédnutí všeho si vyhodnoťte a obrázek je na světě. Právě v tom jsem za Radka rád, on prostě nespoléhá na ČT jakožto většina občanů ČR jo. (A nemyslím tím jen ČT, obecně  česká média )

5 0
možnosti
EN

Že nebyl takhle osvícený ,když byl ve vládě ?

To už to asi nepotřeboval ...

1 2
možnosti
Foto

Ehm, ve vládě měl jiné starosti. To zrovna uvolnil policii a ta díky němu začala vyšetřovat opravdové velké kauzy!

1 0
možnosti