Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FT

Souhlas s R. Jonem. Jsou směšní všichni novináři a komentátoři, kteří se snaží papouškovat propagandu západu, která se liší i od vlastních vládních politiků !

1 1
možnosti
VS

Nevím proč má celý svět doplácet na to, že má Rusko problém se svým egem. Situaci EU chápu, tady nikdo nemá o podobné machrování tankama zájem a nevím jakou reakci by si kdo představoval. Na jednu stranu je třeba ty nedonošence odsoudit, na druhou tam přece nebudeme posílat armádu, dejte nám s válkama za ego pokoj, z toho už jsme snad vyrostli ne??

0 1
možnosti
Foto

Rusko je velmi zvláštní národ. A jeho vůdci též. Nemusíme to chápat a nemusíme to přijímat, ale možná je čas k respektování. Anexi Krymu neschvaluji, ale napětí trvá již déle a konflikt jsem očekávala už cca rok. Nevím kudy přesně napětí vede, ale cítím ho. Můžeme se dohadovat o Americe, Obamovi, bankách, Evropanech majících k Rusku apriori negativní vztah...nebude jednoduché jednat s někým, kdo je nebezpečný, jiný ,ale s kým se nějak dohodnout musíme. Držím všem zůčastněným palce.

4 0
možnosti
RP

R36o10m75a95n 60P96a25u82l51o

23. 3. 2014 22:02

Zajímavý článek. K Putinovi a ekonomice se mi nabízí jedna otázka. Souvisí změny v Rusku opravdu s nástupem Putina? Nevyvíjel by se růst ekonomiky stejně, kdyby tam byl kdokoliv jiný?

1 0
možnosti
MS

Děkuji za radu v úvodní větě. Konzervy z pultů našich obchodů nemizí a to by mohlo znamenat, že si Češi nepřipouští vaše spekulace. Pravda je skutečně relativní, jak nám psal i Karel Čapek :

„Relativní“ je slovo moudré a moderní; relativní jsou hodnoty i pravdy, relativní je prostor i čas, pojmy a poznatky, věda i zkušenost lidská, relativní je zkušenost lidská, relativní je zkrátka všechno, i absolutní alkohol; synu, chceš-li moudrým býti, věř absolutně, že všechno je relativní. – Ach, jak dlouho nás tahaly za nos absolutní pravdy! "

Bohužel jsou lidé, kteří zaměňují pojem pravda a skutečnost. Ať už záměrně nebo z čisté zaujatosti pro danou věc.

1 1
možnosti
JR

Myslím, že Evropa celkově zlenivěla. Zvláště EU. Jsme ospalí a pomalí a svět okolo naopak zrychluje, hnán relativním tam nedostatkem. My, obtloustlí a líní, zaboření ve vlastním blahobytu jaksi ztrácíme pud sebezáchovy, obezřetnost a chuť bojovat za něco. Hrubě se nám to vymstí, pokud neprocitneme.

3 0
možnosti
KD

Putin si tedy dovolil hodně, postavit se proti americkému světovému pořádku. a proto musí být českými trpaslíky pořádně ztrestán. Tak jak to chce třeba kníže Karel, pravdy a lásky barel.!!

2 6
možnosti
TK

No, já bydlím v Plzni a doufám že až přijedou do Čech, tak západní část připadne k západnímu bloku. A co Vy pane rýmovači Dvořáku? Asi Vám vyhovuje když jeden stát bez příčiny zabere část jiného státu, tak snad taky neuváznete na západě

4 1
možnosti
Foto

J70a76n 79Č13e79r58m79á67k

23. 3. 2014 17:51

ač tohoto pána moc nemusím, myslím že tentokrát to vystihl přesně...

3 0
možnosti
TK

ano, dokonale vystihl místní povahu. Jen mě trochu děsí, že býval ministrem vnitra. Opravdu vhodná nátura na takovou funkci

1 0
možnosti

"...v paritě kupní síly na 6. místo na světě" - tohle tak vědět ti chudáci, co je jich plné Rusko.... stačí se dostat na okraj Moskvy a budete o tomhle čísle dost pochybovat:-/

2 1
možnosti
Foto

Jen taková poznámka: I postoje "většinového Rusa" a tím i atmosféra ve společnosti se mohou vyvíjet a měnit, a to i poměrně významně a relativně rychle - tak jako tomu bylo například s postoji "většinového Němce" od 20. do 50. let 20. století. "Většinový člověk" se chová do značné míry stádně a pokud je mu "zeshora" opakovaně něco vštěpováno, přizpůsobí se. To ostatně známe u nás z druhé poloviny 20. století také, že?

2 2
možnosti
Foto

V. Růžek. Zajímavý postoj. Přesně to je ta největší chyba nabubřelého Západu. Ten stále více reprezentuje iracionalitu (kultivované označení pro obyčejnou "blbost"), stojící proti čitelné a sympatické Ruské racionalitě.

4 5
možnosti
TK

co je sympatického na bezdůvodném zabrání kusu cizího státu? Spad jste z višně?

2 2
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7928x
Český publicista, moderátor, spisovatel, scenárista a čestný předseda strany Věci veřejné. Kandiduji do Bruselu proto, abych zastavil eurotunely - zvláště pak překotné přijetí eura. Sledujte: www.facebook.com/radekjohn.cz

Seznam rubrik