Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Která GM potravina způsobuje JAKÉKOLI zdravotní potíže? Příroda geneticky modifikuje potraviny už nějakou tu stovku milionů let a v pohodě. Genetičtí inženýři dělají to samé, jen ne metodou pokus-omyl, ale cíleně. GM potraviny jen obsahují proteiny převzaté z jiných jedlých rostlin, to je vše.

0 0
možnosti
Foto

Já tedy nevím, pane Johne... Není to zbytečná hysterie?

Pročpak se asi geneticky modifikují pěstované rostliny?

Aby byly odolnější vůči škůdcům, podnebí, ...apod.

Tedy zřejmě se pak na ně má používat méně těch pesticidů a umělých hnojiv, ne?

A že by se člověk začal geneticky modifikovat po pozření geneticky modifikované potraviny, je asi taky nesmysl, ne? Copak se například člověk změní v jahodu poté, co pozře kilo zahradních (tedy vyšlechtěných, tedy geneticky modifikovaných) jahod? Začne se snad lidský genom člověka měnit v genom jahody?

Jiná věc je EU - tedy "Čtvrtá říše": tu je třeba zrušit, když už ji nelze zreformovat, nebo aspoň z ní vystoupit, když naše členství v ní je proti zájmům občanů České republiky.

0 0
možnosti

Hle, kdo se po letech probudil a vyzbrojen okurkovou, marmeládovou a tradiční česko-rumovou municí vytáhnul hrdinsky bušit do Evropské unie. 

Radku, Rum, "tradiční český výrobek", Vy ten obyčejný šmejd z bramborového lihu a ochucený chemikálií, pijete rád?

1 0
možnosti

Z59d71e27n65a 85K76o59č24í

17. 3. 2014 17:50

Jo, když si česká huba na něco zvykne, tak na to nedá dopustit ;-D

0 0
možnosti

Ony geneticky modifikované jsou téměř všechny hospodářské rostliny a mnozí živočichové. Otázkou je, jakým způsobem byly modifikovány. V souladu s Darwinem, přirozeným výběrem, kde tu přirozenost nahradil člověk nebo umělým zásahem do genetického kódu organismu. To druhé je nepředvídatelné a mělo by se s tím zacházet velmi opatrně.

1 0
možnosti

naopak - umělý zásah je předvídatelnější!

1 0
možnosti

Já myslím, že tohle je už problémem delší doby. Jsem ráda, že se to někde snaží řešit.

0 0
možnosti

Šmankote co je to za blábol? Víte co jsou geneticky upravené potraviny? Cokoli je vyšlechtěno, je geneticky modifikováno!!!!! VŠECHNO!! Rajičata, psi, krávy, lidi, pšenice, kukuřice, sója - všechno. Dají se použít různé procesy šlechtitelství - jedny jsou zdlouhavé a relativně přirozené, jiné procesy jsou zkratkovité a relativně nepřirozené (v přírodě by se dějí opravdu s minimální pravděpodobností, ale nejsou nemožné). Lidi se obecně těch "nepřirozených" bojí a vymýšlejí nesmysly. Už jen informace, že geneticky upravená sója způsobuje v druhé generaci rakovinu je zjevná lež. Geneticky modifikované sóji jsou stovky tisíc druhů a nelze zobecňovat, že pokud jeden produkt je vadný, tak že jsou vadné milióny jiných produktů. Prostě píšete NESMYSLY pane John.

0 0
možnosti
Foto

J89a15k44u60b 33J26a81h79l

15. 3. 2014 1:46

GMO je největší zlo, Babiš ho šíří kde to jde, EU také....  Je to nástroj, jak zničit samotnou genetickou rovnováhu našich těl.... !!

1 1
možnosti

No já Vás nemusím, ale tentokrát jste se do tématu trefil... Bohužel o něm málokdo co ví. A podle mého je to jedna z největších hrozeb. Mosanto je podle mého jedno z největších zel.

2 0
možnosti

Na dosavadním rezervovaném postoji EU k GMO něco je. Například "Roundup ready" odrůdy sóji jsou ke glyphosátu tolerantní, ale nerozkládají ho, pouze ho ukládají - konzumenti ho pak konzumují... Ale v Čechách je zvykem hlasitě křičet bez znalosti věci proti EU (klausofilové....). Johnovy pokusy o zviditelnění jsou trapné, ale v tomto případě má jeho názor racionální podklad.

0 0
možnosti
Foto

J73a68k81u88b 65J85a28h94l

15. 3. 2014 1:47

Tak možná to není jen "pokus se zviditelnit", když to má racionální základ, ne?

1 0
možnosti

Tak zkrachovalý politik John je i odborník v oboru genetiky?

0 3
možnosti
Foto

J76a16k50u53b 55J35a39h30l

15. 3. 2014 1:48

A proč by měl být? Odborníci na genetiku jsou ti, kteří tahle svinstva vyrábějí !! Průbůh přemýšlejte trochu !!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7928x
Český publicista, moderátor, spisovatel, scenárista a čestný předseda strany Věci veřejné. Kandiduji do Bruselu proto, abych zastavil eurotunely - zvláště pak překotné přijetí eura. Sledujte: www.facebook.com/radekjohn.cz

Seznam rubrik