Nová hymna v Amazonu: Brno, Brno diletantských ódeesáků plno

Nevím, jestli má společnost Amazon firemní hymnu, ale pokud ne, navrhuji, aby se z části inspirovala hanlivým pokřikem sparťanských fanoušků. Nenapadá mě totiž trefnější vyjádření v souvislosti se zmařenou obří investicí v Brně. 

 

Logistický projekt se rodil kvůli opakovaným odmítavým postojům zastupitelstva v bolestech, až nakonec ve středu ukončil ředitel Amazonu pro evropské operace Tim Collins spekulace o další budoucnosti logistického centra v Brně. Poté, co brněnské zastupitelstvo developerský projekt třikrát zamítlo, se Amazon, vcelku logicky, rozhodl najít si jinou lokalitu ve střední a východní Evropě. S Brnem už bohužel nepočítá. 

V tomto případě bude ale nejlepší označit viníka přesně a nespokojit se s metonymií „brněnské zastupitelstvo“. Až na pár sociálních demokratů, ruce, které zamítli investici za tři miliardy a vznik patnácti set pracovních míst do ČR, patří zastupitelům ODS.   

Naprosto odmítám jejich argumenty, že projekt byl připravován k uspokojení developera na úkor obyvatel. Spíše se pánové dozvěděli, že když projekt nepřipravovali oni, nic z něj nekápne, a tak se alespoň chtěli kolegům v zastupitelstvu pomstít. 

Inu, pomstili se nám všem. Česká republika se potýká s rekordní nezaměstnaností, bez práce je více než 600 tisíc lidí a přestože se ve čtvrtletním srovnání ekonomika lehce oživila, mohla se touto investicí ještě výrazněji nadechnout. Podle údajů ČSÚ byla v Jihomoravském regionu v únoru nezaměstnanost na úrovni 9,3%, což je víc než republikový průměr, ale brněnští zastupitelé nechtějí evidentně tuto statistiku měnit. Nechtějí ani slyšet, že magistrát by do svého rozpočtu získal za samotný prodej pozemků a s ním spojené kompenzace 300 milionů korun. Milá ODS, děkujeme...

Autor: Radek John | čtvrtek 3.4.2014 11:44 | karma článku: 16,77 | přečteno: 1205x
  • Další články autora

Radek John

Ukrajinská krize: černý scénář

7.4.2014 v 19:08 | Karma: 35,58
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7928x
Český publicista, moderátor, spisovatel, scenárista a čestný předseda strany Věci veřejné. Kandiduji do Bruselu proto, abych zastavil eurotunely - zvláště pak překotné přijetí eura. Sledujte: www.facebook.com/radekjohn.cz

Seznam rubrik