Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechci ani střelce na hlavu, ani předpisy na hlavu

Mnozí se za roky, kdy se o to snažíme, již doslechli, že prosazujeme doktrínu „můj dům, můj hrad“. Podle nás i většiny obyvatel ČR je otřesné, když je člověk odsouzen za to, že se „nepřiměřeně bránil“ někomu cizímu, kdo mu nedovoleně vnikl do obydlí. A stejně tak jako chceme dát do pořádku českou legislativu a nastavit ji konečně ve prospěch bránícího se napadeného, nikoliv jako dosud, ve prospěch útočícího grázla, nechceme také dovolit, aby nám iniciativní eurobyrokráti z Bruselu zatrhli v České republice jakoukoliv možnost sebeobrany.  Přesně tímhle směrem totiž dnes upřeli svou snahu. 

Jenže to bychom nebyli v Česku, kdyby každému, kdo chce udělat dobrou věc, nestálo v cestě uskupení politiků, kteří to nehodlají dopustit. Nedávno jsem se kvůli tomu střetl v televizní diskusi Václava Moravce s panem ministrem Chovancem, který prohlásil, cituji: „Já tu nechci zavádět divoký západ.“ To, že zde dnes v této oblasti vládne divoký východ již pana ministra evidentně tak moc netrápí.

Nejčastěji opakovanou tezí politiků bránících změně přitom je, že vše je vlastně v pořádku!  Bojím se, že tento názor kultivovaný ve skleníku Poslanecké sněmovny, mají v této zemi jenom oni. Počet vyloučených lokalit v ČR nekontrolovaně roste, počet násilných trestných činů jenom za minulý rok stoupl na 18 689 – a to se do statistiky nepočítají znásilnění. A zločinci – lupiči, vrazi, násilnicí - nemusí  mít při svých akcích proti občanům žádný strach. Slušný člověk se bojí bránit, protože jeho samotného by za to potom mohli zavřít. A dojezdové časy policie se v takových případech blíží dvaceti minutám. V té době už je samozřejmě dávno po všem, násilník spokojeně zmizel se svým případným lupem a hurá na další přepadení.

Aby bylo jasno. Neříkám, pojďme rozdat každému v České republice bouchačku a pak tu bude bezpečno, jak se to snaží parodovat politici bránící změně. Něco takového by opravdu zvýšení bezpečnosti nepřineslo. Říkám pouze, že normální slušný občan má na zbraň pro svou sebeobranu právo! A platí to nejenom pro seniory a ženy, které bývají násilníkům vydány na milost a nemilost. A že v situaci nouze se může napadený ve svém příbytku bránit útočníkovi bez strachu, že za to bude postižen? Má snad útočníkovi raději uvařit kafé a počkat až si ho dopije a dá mu ránu? Strach že by napadený mohl být za sebeobranu postižen ho paralyzuje. Dělá z něj snadnou oběť útočníka. 

Pokud ho přepadne někdo u něj doma, měl by mít možnost bez strachu použít cokoliv, čím se lze bránit. To, že mu potom naše soudy moudře vysvětluji, že dle paragrafu toho a toho, odstavce onoho měl pečlivě zanalyzovat přiměřenost své obrany vůči útoku, který na něj byl veden, je naprostý nesmysl! Útočník má vždy výhodu – je připravený a odhodlaný – sotva se ve své sebeobraně může překvapená oběť zastavit a zdvořile se optat, zda ten grázl přišel pouze loupit nebo i vraždit. Zda náhodou nemá nůž třeba za opaskem a zda ho snad nedej bože nehodlá později použít. A i kdyby to šlo, žije v České republice, v tomto ráji pro útočníky a pekle pro napadené, někdo, kdo si myslí, že mu dá zločinec pravdivou odpověď?   

To není vše, co jsem k tomu napsal: https://www.facebook.com/radekjohn.cz

 

Autor: Radek John | pátek 7.3.2014 20:33 | karma článku: 31,04 | přečteno: 1617x
  • Další články autora

Radek John

Další spojka kmotrů odhalena: Kubice vyštípal šéfa ÚOKFK Martince

Exministr vnitra Jan Kubice podle odposlechů zveřejněných na serveru Lidovky.cz udržoval kontakt lobbyistou Romanem Janouškem a radil s s ním mimo jiné o sestřelení šéfa protikorupční policie Tomáše Martince.

21.5.2014 v 14:25 | Karma: 28,82 | Přečteno: 1890x | Diskuse| Ostatní

Radek John

Proč by měl mít každý právo sejmout zloděje

VV chtějí od počátku své existence, aby se tady žilo komfortně slušným lidem a ne grázlům jako dnes. Proto jsme vždy odmítali systém, kdy jsou zájmy politických a ekonomických lobby stavěny nad zájmy běžných občanů, nad veřejný zájem. Proto jsme vždy odmítali zvůli kmotrů, stranických aparátu i státních orgánů, kdy veřejní činitelé zapomínají na to, že žijí z peněz běžných občanů a začínají sledovat pouze své úzce specifické a sobecké zájmy. Proto jsme vždy hledali cesty jak donutit stát, aby se postavil čelem k vlastním občanům a zády k těm, kteří ho tunelují a parazitují na něm. Omezením imunity poslanců a zajištěním nezávislosti policie při vyšetřování trestných činů i v nejvyšších patrech politiky počínaje a bojem s lichvou, exekucemi a hazardem konče.

14.5.2014 v 10:39 | Karma: 28,71 | Přečteno: 1285x | Diskuse| Politika

Radek John

Putin má ukrajinskou vládu ke snídani, k obědu i k večeři

Něco tak neschopného a impotentního, jako je současná vláda v Kyjevě, se jen tak nevidí. Většina lidí asi ještě nestihla zapomenout na to, že tato vláda vzešla z jednání ukrajinské opozice, představitelů Evropské Unie a prezidenta Janukovyče 21. února. Přesněji řečeno z porušení úmluvy z tohoto jednání. Bylo dohodnuto, že si občané všech národností a politických preferencí budou moci v předčasných volbách na podzim tohoto roku zvolit nové – kompromisní vedení své země. Jak už to tak většinou bývá, když u stolu sedí zástupci EU, na dohodu se za 12 hodin už nikdo neohlížel. Janukovyč byl silou svržen a odstraněn od moci. Včerejší opozice si pak z právního hlediska pochybným způsobem zvolila nového prezidenta a premiéra.

12.5.2014 v 21:11 | Karma: 31,47 | Přečteno: 1496x | Diskuse| Politika

Radek John

Ten zfetovaný grázl, co zabil policistku..

Nedávná smrt policistky je ukázkový příklad hrdinství jednotlivce, které muselo napravovat selhání systému, který dnes v ČR platí. Kdybychom totiž měli na grázly pořádný bič, nikdy by se nic takového nemuselo stát.

5.5.2014 v 16:12 | Karma: 31,52 | Přečteno: 2605x | Diskuse| Ostatní

Radek John

A co budeme dělat, až Putin za dva dny na Ukrajinu vlítne?

Propast mezi lidmi ze západu a východu Ukrajiny rapidně roste a je vcelku jedno, zda za to mohou „agenti Moskvy“ nebo „kyjevští fašisté“. Nejde o propagandistické nálepky mocných z Bruselu, Kyjeva a Moskvy, kteří pro získání, udržení a posílení své moci jsou ochotní prolévat krev obyčejných lidí.

3.5.2014 v 20:56 | Karma: 44,02 | Přečteno: 20472x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7928x
Český publicista, moderátor, spisovatel, scenárista a čestný předseda strany Věci veřejné. Kandiduji do Bruselu proto, abych zastavil eurotunely - zvláště pak překotné přijetí eura. Sledujte: www.facebook.com/radekjohn.cz

Seznam rubrik